Au început mai multe anchete în cazul unei femei care a născut pe trotuar

ambulanță
Foto: pcdazero / pixabay.com

Polițiștii s-au autosesizat în cazul unei femei care a fost filmată în timp ce naște pe trotuar, lângă Spitalul Urziceni. Au început cercetări pentru abuz în serviciu. Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis că a trimis Inspecția Sanitară de Stat pentru a afla ce s-a întâmplat la unitatea spitalicească.

„Am vazut imaginile de la Urziceni. (…) Inspecţia Sanitară de Stat trebuie să reconstituie exact întreaga situaţie şi vom pune la dispoziţie toate informaţiile pe care le avem, precum şi măsurile care au fost luate în cazul în care ele se impun”, a spus ministrul.

O femeie a născut pe stradă, ajutată de echipajul de pe o ambulanţă, după ce ar fi fost refuzată de Spitalul Urziceni, a scris, luni, pe Facebook, ambulanţierul Marian Iordache.

„Săptămâna începe cu o nouă viaţă! În această dimineaţă, în jurul orei 6,00, echipajul 97 al SAJ Ialomiţa, substaţia Urziceni, a asistat la naştere o tânără de 24 ani, mama celei de-a treia fetiţe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra, pentru profesionalism şi implicare! P.S. – Aş atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total şi nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivându-se că vor chema ambulanţa. Un caz cu happy end, dar nu toate se pot încheia aşa”, este postarea făcută de ambulanţier.

Poliţia anunţă că s-a autosesizat şi face cercetări pentru abuz în serviciu.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, IPJ Ialomiţa s-a autosesizat. Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. S-a constituit o echipă de cercetare la nivelul Poliţiei municipiului Urziceni şi se fac în acest moment verificări cu privire la toate aspectele. S-a deschis un dosar penal în cauză”, au precizat reprezentanţii IPJ Ialomiţa.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.