Au găsit italienii vaccinul pentru coronavirus? Testele pe oameni încep la vară

Vaccin. Foto: Pixabay

Cercetătorii italieni susțin că au realizat un vaccin care poate neutraliza coronavirusul în celulele umane.

Testele realizate la Spitalul de Boli Infecțioase Spallanzani din Roma au produs anticorpi în țesutul șoarecilor care s-au dovedit eficienți și în celulele umane.

”Este cel mai avansat stadiu de testare a unui posibil vaccin realizat în Italia”, a spus Luigi Aurisicchio, director al companiei Takis, care lucrează la tratamentul COVID-19, citat de agenția ANSA.

”Potrivit medicilor de la Institutul Spallanzani, suntem primii din lume care am reușit să neutralizăm coronavirusul prin vaccin”, a mai precizat Aurisichhio, adăugând că testele pe oameni vor începe după această vară.

”Lucrăm din greu să obținem un vaccin italienesc, cu tehnologie inovativă italiană, și care să fie testat în Italia și să fie disponibil pentru toată lumea”, a mai spus italianul, completând că procesul poate fi accelerat cu sprijinul comunității internaționale.

După un singur vaccin, șoarecii de laborator au dezvoltat anticorpii care sunt capabili să blocheze infectarea celulelor umane cu coronavirus.

Vaccinul este bazat pe materialul genetic al proteinei folosite de coronavirus să penetreze celulele umane.

Italienii încearcă să afle acum cât de mult durează imunitatea obținută prin vaccinare.

Veștile sunt deosebit de încurajatoare, mai ales că testele de anticorpi, efectuate în masă în Cehia, în ultimele zile, cu peste 25.000 de participanți, arată că doar 5% din populație a reușit să dezvolte imunitate la coronavirus.

Alte teste pentru găsirea unui vaccin se desfășoară în acest moment în mai multe țări ale lumii, cele mai avansate fiind cele din Marea Britanie, unde rezultatele primelor testelor pe voluntari sunt așteptate la mijlocul lunii iunie.