Au fost emise 2 coduri galbene și 1 portocaliu. Vor fi vijelii, ploi torențiale, grindină

nori furtună cod ploi torențiale ploaie
Foto: turmjaegerTobi / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis 3 coduri de vreme rea: două galbene și unul portocaliu.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 03 septembrie, ora 12 – 03 septembrie, ora 21.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în jumătatea de sud-est a Transilvaniei, nordul și vestul Moldovei, nordul Munteniei și în nord-estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

cod galben
Sursa: ANM

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 03 septembrie, ora 21 – 04 septembrie, ora 23.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 04 septembrie, ora 02 – 04 septembrie, ora 23.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate.

În județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, precum și în zona de munte a județelor Vrancea, Prahova, Brașov, Covasna și Dâmbovița, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 50…70 l/mp.

cod portocaliu
Sursa: ANM

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului prin avertizări de vreme severă imediată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.