Au fost afișate notele la Bacalaureat

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Primele rezultate de la examenul de Bacalaureat 2023 au fost publicate pe site-ul evaluare.edu.ro. 

Rata de promovare a examenului de bacalaureat este de 72,8% pe ansamblul tuturor promoțiilor, această situație înregistrându-se pentru al doilea an la rând în ultimii 11 ani (înainte de soluționarea contestațiilor), potrivit primelor rezultate la BAC 2023.

Și în acest an, rezultatele sunt anonimizate astfel încât să fie protejată identittea elevilor. Înainte de publicarea rezultatelor fiecare elev a primit un cod specifica pentru a-și vedea notele.

Elevii nemulțumiți de note pot depune contestații luni, 3 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Acestea se pot depune la unitatea unde a fost susținut examenul sau pot fi transmise prin e-mail. 

Membrii comisiilor din centrele de examen sunt obligați să-i informeze pe elevi că notele primite la examen pot să crească, dar și să scadă, după contestație.

„Candidații care depun contestații completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială prin creștere sau descreștere, după caz”, prevede Ordinul 5.151/2021.  

Lucrările candidaților vor fi recorectate în perioada 4-6 iulie 2023. 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.