Atenție, trece plugul! Cum au fost ”îngropați” sub zăpadă călătorii dintr-o stație de tramvai în București – VIDEO

Plugul RATB n-a avut milă de călătorii aflați în stație. Foto: Mircea Dragoman / Facebook

Un călător bucureștean a surprins, cu camera video a telefonului mobil, un moment interesant: plugul care curăța șinele de tramvai a spulberat câțiva călători care așteptau în stație.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 9.00, în staţia de tramvai de pe Bd. Octavian Goga, la intersecţia Lucian Blaga/ Calea Vitan cu Octavian Goga/ Calea Dudeşti, scrie ”Adevărul”, care precizează că nouă persoane au fost acoperite de valul de zăpadă.

Este drept, conducătorul plugului i-a avertizat, prin tragerea unui semnal, celebrele clinchete de clopoței caracteristice tramvaielor, pe puținii călători zgribuliți, însă aceștia nu puteau nici să traverseze pe partea cealaltă a refugiului, liniile fiind despărțite de un gard viu, dar nici să coboare în stradă, unde puteau fi foarte ușor victimele unui accident rutier.

Incidentul a fost povestit pe Facebook de Mircea Dragoman, care a surprins și incidentul:

”Valul de zăpada ne-a dat jos de pe refugiu. Două mașini au tras tare dreapta ca să nu dea peste noi. Daca era un copil sau o persoană mai slabă nu ştiu…Din respect faţă de persoanele care se aflau în staţie, vreo 8-9, trebuia să reducă viteza. Unde să plecăm? Pe şosea circulau autoturisme! De altfel era să ne lovească!“

Regia Autonomă de Transport București a oferit următorul comunicat despre acest caz:

„Având în vedere înregistrarea video aparută în spaţiul public cu privire la comportamentul nepotrivit al unui conducator de plug-perie care acţiona pentru deszăpezirea liniilor de tramvai, facem următoarele precizări: RATB regretă acest incident şi asigură publicul călător că o astfel de atitudine nu este tolerată şi va fi sancţionată adecvat.  Conducerea Regiei s-a autosesizat şi a declanşat operativ procedura de cercetare disciplinară a respectivului angajat. Ne cerem scuze pentru acest incident”, a comunicat RATB.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.