Atenție la mesajele care fac referire la medicul dentist și sunt scrise cu greșeli

Poliția Română a anunțat că, în prezent, se desfășoară un atac cibernetic pe scară largă în România. Avertismentul al poliţiștilor face referire la faptul că infractorii cibernetici au găsit o nouă metodă de atac asupra utilizatorilor de telefoane inteligente, și anume SMS-uri care conțin link-uri maliţioase, care, odată accesate, permit accesul la datele personale.

„Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu aţi accesat acel link! Reamintim! Nu accesaţi link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsaţi înşelaţi! Vă rugăm să distribuiţi acest mesaj şi să le reamintiţi persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online! Vă mulţumim!”, a avertizat Poliţia Română pe pagina sa de Facebook.

Noul mesaj face referire la medicul dentist și este scris cu greșeli, fiind trimise cu scopul de a obține date personale sau financiare ale posibilelor victime. Unele persoane au primit deja SMS-uri scrise cu greșeli, în limba română, care conțin link-uri malițioase. Odată accesate, link-urile redirecționează utilizatorul către site-uri compromise.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.