Atacuri armate în Germania. Sunt cel puțin 9 morți, iar principalul suspect a fost descoperit

FOTO: reportyorym/Pixabay.com
FOTO: reportyorym/Pixabay.com

11:26. Ministerul german de Interne al statul Hessen a spus că atacul este unul rasist și xenofob. De asemenea, persoana găsit decedată alături de suspect acasă la acesta ar fi mama sa. Anchetatorii spun că atacatorul avea permis legal de purtare a armei și că a fost sportiv și trăgător de elită.

9:49. Președintele Klaus Iohannis a condamnat atacurile și a exprimat solidaritatea României față de Germania.

„Condamn cu fermitate atacurile violente împotriva unor oameni nevinovați, care au avut loc la Hanau. Condoleanțele mele pentru familiile celor care și-au pierdut rude sau prieteni. România este solidară cu Germania”, a transmis președintele, într-un mesaj postat pe Twitter.

9:25. Primul atac a avut loc într-un bar shisha (în germană, „Shisha-Bar” – de la termenul pentru „narghilea”) din centrul orașului, la ora locală 22.00, în timp ce al doilea a avut loc la Barul Arena din cartierul Kesselstadt, scrie BBC News citând presa locală.

9:10. Bilanțul morților a ajuns la 9 în urma celor două atacuri. De asemenea, mai trebuie precizat și că acasă la principalul suspect a mai fost găsit un trup neînsuflețit.

8:55. Bărbatul care a comis atacurile a lăsat o înregistrare video în care revendică cele două acte și o scrisoare în care își exprimă convingerile de extremă-dreapta.

Știrea inițială


Cel puțin 8 persoane și-au pierdut viața în urma a două atacuri armate care au avut loc miercuri noapte în orașul Hanau, din apropierea Frankfurtului.

Primul atac a avut loc într-un bar din centrul orașului, iar al doilea a fost în cartierul Kesselstadt. În primul atac au fost ucise trei persoane, iar în al doilea cinci. De asemenea, mai multe persoane au fost rănite.

Poliția din Hanau a anunțat, printr-o postare pe Twitter, că anchetatorii l-au găsit pe suspectul atacurilor decedat în locuința sa. Alături de el se afla un alt cadavru, despre care nu au fost oferite informații.

Autoritățile nu au dat detalii despre identitatea sau naționalitatea victimelor și transmit că deocamdată nu au stabilit motivul atacului. În mesaj spun că „în prezent, nu există indicii privind alte persoane implicate”.

FOTO: reportyorym/Pixabay.com