10 oameni au murit după ce o dubă a intrat în mulțime în Canada. Ce se știe până acum

atac canada
Foto: Twitter

Alek Minassian, un bărbat în vârstă de 25 de ani, a intrat luni, 24 aprilie, cu o dubă în pietonii de pe o stradă din nordul orașului Toronto, omorând 10 persoane și rănind alte 15.

Bărbatul nu era cunoscut autorităților canadiene. Atacul pare să fi fost intenționat, însă motivația acestuia nu este clară deocamdată, notează BBC.

Duba pe care a folosit-o în atac fusese închiriată. Aflat la volanul ei, atacatorul a lovit pietonii pe o distanță de doi kilometri pe strada Yonge.

Reza Hashemi, care deține un magazin video pe strada Yonge, a povestit pentru BBC că a auzit țipete venind din partea cealaltă a străzii. Potrivit martorului, duba a urcat de mai multe ori pe trotuar pentru a intra în pietoni.

Un alt martor a povestit pentru City News că șoferul „lovea tot ce întâlnea în cale”.

„Au fost puși la pământ oameni, hidranți, cutii poștale”, a mai povestit bărbatul, care conducea în spatele dubei. El a început apoi să claxoneze într-o încercare de a le atrage atenția pietonilor din față.

„Am văzut cel puțin 6-7 oameni cum au fost loviți și aruncați în aer, cel mai probabil omorâți”, a mai spus el.

Poliția a anunțat că Alek Minassian locuia în suburbia Richmond Hill din nordul orașului Toronto. Oficiali din guvernul canadian au anunțat că Minassian nu era asociat cu grupuri teroriste.

În trecut, el a urmat cursurile unei școli pentru elevi cu nevoi speciale, au povestit foști colegi ai săi. Pe când era în școala gimnazială Minassian umbla cu capul în jos, cu mâinile strânse puternic și mieuna, a povestit o fostă colegă a sa pentru Reuters. Însă ea a adăugat că Minassian nu a fost niciodată violent.

„Nu era o persoană sociabilă, însă din ce îmi amintesc era inofensiv”, a mai spus ea.

Un alt fost elev, Ari Bluff, a povestit pentru CBC că Minassian nu părea să aibă foarte mulți prieteni: „Mi-l amintesc cum mergea pe coridoare, de obicei singur, sau cum sătea singur la cantină”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.