Atac terorist într-un supermarket. 6 oameni au fost înjunghiați cu un cuțit

atac terorist noua zeelandă
Foto: Captură YouTube

Poliția din Noua Zeelandă a ucis un „extremist violent” care a înjunghiat cel puțin 6 persoane într-un supermarket din Auckland, anunță BBC.

Bărbatul a luat un cuțit care era la vânzare în magazin și a început să înjunghie oamenii cu el. Un martor a povestit pentru o publicație locală că supermarketul s-a transformat într-o scenă de groază.

Videoclipurile publicate pe internet arată cum mulți clienți fug speriați din supermarket înainte să se audă focuri de armă.

O publicație din Noua Zeelandă a relatat că 3 dintre cei înjunghiați se află la spital în stare gravă.

„Oamenii fugeau, țipau, erau speriați”, a povestit martorul, care a declarat că a văzut un bărbat în vârstă culcat la pământ după ce fusese înjunghiat.

Premierul Jacinda Ardern a descris incidentul drept un „atac terorist” realizat de un cetățean srilankez care se afla deja sub supravegherea poliției.

Ardern a mai spus că bărbatul a fost inspirat de grupul terorist Statul Islamic. Cetățeanul srilankez a venit în Noua Zeelandă în 2011 și a început să trezească suspiciuni și să fie supravegheat de autorități în anul 2016.

Era monitorizat constant din cauza ideologiei sale. De asemenea, era cunoscut de mai multe agenții și se afla și pe o listă a suspecților de terorism.

Însă până astăzi el nu comisese niciun act care să ducă la arestarea sa, a menționat Ardern.

Potrivit BBC, poliția l-a ucis la mai puțin de 60 de secunde după atac. Autoritățile sunt convinse că bărbatul a acționat singur și că nu mai există niciun pericol pentru comunitate.

„Ce s-a întâmplat astăzi a fost îngrozitor, greșit, a fost un act motivat de ură. A fost realizat de un individ, nu de o credință religioasă”, a mai spus premierul.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.