Atac la Ambasada Israelului din București. Un sirian a aruncat cu un cocktail molotov

piața unirii
Foto: Cristian Adrian / Wikipedia.org

Un sirian a aruncat luni, 3 iunie, cu un cocktail molotov în ușa de la intrarea în clădirea în care se află Ambasada Israelului din București, anunță postul de televiziune Digi 24.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România.

Bărbatul cu cetățenie siriană a încercat apoi să își dea foc. Potrivit postului de televiziune, sirianul în vârstă de 34 de ani a aruncat cu o sticlă incendiară pe ușa de la intrarea în clădirea situată în Piața Unirii. Ambasada Israelului se află la unul dintre etajele superioare ale clădirii.

Sirianul a fost imobilizat de trupele din Brigada Antitero ale SRI care păzesc clădirea respectivă din centrul Capitalei. Un mic incendiu a izbucnit în urma atacului, ce a fost stins de angajații SRI. Ulterior, la fața locului a sosit și Poliția. Bărbatul a fost dus la audieri.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a declarat la postul de televiziune Digi 24 că atacul sirianului nu are legătură cu contextul internațional, mai exact cu războiul dintre Hamas și Israel din Fâșia Gaza.

„Nu are legătură cu contextul internațional, este o nemulțumire personală a bărbatului, respectiv faptul că nu a obținut o anumită reședință”, a afirmat Drăgan.

Recent, în mai multe țări din lume au avut loc proteste împotriva statului Israel, după ce zeci de refugiați dintr-o tabără din Rafah din Fâșia Gaza au murit în urma unui bombardament al Israelului.

Ne găsești și pe Threads.

Foto: Cristian Adrian / Wikipedia.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.