Atac dur al lui Iohannis la adresa PSD: Luptă să dea Ardealul. Jó napot kívánok, Ciolacu

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis are miercuri o nouă ședință de lucru, la Palatul Cotroceni, alături de premierul Ludovic Orban, mai mulți miniștri din cabinet și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Înaintea ședinței, președintele a ieșit public pentru a critica adoptarea tacită a proiectului care prevede autonomia Ținutului Secuiesc.

„Jó napot kívánok, PSD! Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României!

În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor.

Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD.

Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista”, a declarat Klaus Iohannis.

Premierul Ludovic Orban a spus că parlamentarii PNL vor vota în Senat împotriva proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc și l-a acuzat pe președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu, că nu a pus proiectul pe ordinea de zi pentru a fi respins, deși avea avizele negative de la comisii.

Președintele Camerei Deputaților și președintele PSD, în loc să facă conferință de presă în care să lanseze amenințări și acuzații la adresa mea, ar fi trebuit să pună pe ordinea de zi a plenului acest proiect de act normativ pentru a fi respins, cu atât mai mult cu cât procedura era îndeplinită, exista un raport negativ la acest proiect de lege cu avizele negative din partea comisiilor avizatoare și nu exista niciun impediment pentru a fi pus pe ordinea de zi pentru a fi respins. Cu siguranță, la camera decizională, parlamentarii PNL vor vota împotriva acestui proiect de lege care excede cadrul constituțional”, a spus Orban, într-o conferință de presă.

De cealaltă parte, Marcel Ciolacu a anunțat că partidul nu susține legea privind autonomia Ținutului Secuiesc și acuză PNL  „au venit infectați în Parlament” și de aceea nu s-ar fi putut ține ședințe în perioada în care s-a împlinit termenul de adoptare tacită pentru această lege.