Atac cu cuțitul în Paris. 4 polițiști au fost uciși, o persoană a fost rănită

paris
Foto: Walkerssk / pixabay.com

Patru polițiști francezi – 3 bărbați și o femeie – au fost uciși într-un atac cu cuțitul petrecut chiar la sediul central al Poliției din Paris, anunță BBC.

Potrivit presei franceze, atacatorul avea 45 de ani și lucra în Poliție de 20 de ani, la divizia de informații. El a fost împușcat mortal de polițiști.

Postul de televiziune BFMTV a relatat că bărbatul a înjunghiat doi oameni în interiorul clădirii, o persoană pe scări și o a patra persoană în curtea instituției, unde a și fost împușcat.

Deocamdată nu a fost făcută nicio declarație oficială cu privire la motivele care au stat în spatele atacului.

Totuși, Christophe Crepin, un reprezentant al sindicatului polițiștilor, a declarat pentru Radio Franceinfo că motivul ar fi o dispută pe care atacatorul a avut-o cu superiorul său.

„Nu cred că este un act terorist”, a declarat el.

Liderul sindical Jean-Marc Bailleul a declarat și el pentru postul BFMTV că bărbatul a avut „un moment de nebunie”.

Zona centrală a Parisului – Ile de la Cité – a fost închisă.

Atacul s-a produs la doar o zi după ce polițiștii francezi au fost în grevă în toată țara, nemulțumiți de creșterea violenței îndreptate împotriva lor, precum și de lipsa resurselor și de volumul mare de lucru.

Atacul a avut loc la ora locală 13.00, la sediul central al Poliției din Paris. Președintele Emmanuel Macron, premierul Edouard Philippe și ministrul de Interne Christophe Castaner se află cu toții la locul atacului.

Anne Hidalgo, primarul Parisului, a confirmat pe Twitter că mai multe persoane au fost ucise în atac.

O persoană a fost rănită.

Foto: Walkerssk / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.