Atac armat la un târg de Crăciun din Franța

târg de crăciun atac franța
Foto: Captură YouTube

Un bărbat înarmat a ucis două persoane și a rănit alte 12 în Strasbourg, în apropierea târgului de Crăciun, anunță BBC.

6 dintre cei răniți de atacator se află într-o stare gravă, în vreme ce 6 au suferit doar răni ușoare.

Anterior, poliția anunțase că 3 persoane au murit, însă bilanțul a fost revizuit.

Atacatorul nu a fost prins până acum, iar 350 de polițiști se află în căutarea lui. Se pare că bărbatul era cunoscut serviciilor secrete.

El a scăpat după un schimb de focuri cu soldații și cu forțele de poliție. Se crede că este rănit.

Atacul armat s-a petrecut marți, 11 decembrie, în apropierea târgului de Crăciun din Strasbourg, lângă una dintre piețele centrale ale orașului, Piața Kleber.

Autoritățile au deschis o investigație pentru a afla dacă atacul este unul de tip terorist. Deocamdată, motivul atacului rămâne necunoscut.

În urma atacului, controalele la granița cu Franța au fost înăsprite, iar securitatea a fost sporită la toate târgurile de Crăciun din țară.

Ce se știe despre atacatorul de la târgul de Crăciun din Strasbourg

Poliția a anunțat că suspectul în vârstă de 29 de ani s-a născut în Strasbourg și că era deja cunoscut serviciilor secrete drept o posibilă amenințare teroristă.

Potrivit postului francez BFM TV, bărbatul a fugit din apartamentul său din cartierul Neudorf din Strasbourg marți dimineața, după ce era căutat de poliție în legătură cu un jaf.

În timpul perchezițiilor la domiciliul bărbatului au fost găsite grenade.

Atac armat lângă târgul de Crăciun din Strasbourg

Atacul s-a produs în jurul orei locale 20.00. Pater Fritz, un martor ocular, a povestit pentru BBC că a auzit focuri de armă, iar apoi, pe un pod, a găsit o persoană ce fusese împușcată. A încercat să îl resusciteze pe bărbatul respectiv, însă acesta a murit.

„Se pare că ambulanțele nu au putut să intre în acea zonă. După 45 de minute am renunțat să mai încercăm să îl resuscităm deoarece un doctor ne-a spus la telefon că nu mai are sens”, a povestit Fritz.

„Se auzeau focuri de armă, iar oamenii fugeau în toate părțile. A durat aproximativ 10 minute”, a relatat un comerciant din zonă pentru BFM TV.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.