Atac armat într-un bar din SUA: 12 morți. Localul era plin de tineri

FOTO: Captură CBS News
FOTO: Captură CBS News

Un bărbat a deschis focul într-un bar din Thousand Oaks, California. Potrivit polițiștilor, 12 oameni ar fi murit și alți 12 sunt răniți. Până acum, anchetatorii nu au dat mai multe detalii în ceea ce privește natura atacului și au spus doar că bărbatul care a tras cu arma a fost împușcat mortal.

În momentul atacului, în barul Borderline se aflau aproximativ 100 de persoane, cei mai mulți tineri. Martorii spun că s-au auzit cel puțin 30 de focuri de armă. După atac, bărbatul, care a folosit o armă semi-automată, s-a baricadat în local, însă a fost ucis de polițiști.

Jurnaliștii de la CBS News spun că tinerii care se aflau în bar au crezut că e o glumă, alții au avut impresia că este vorba despre un foc de artificii.

„Când polițiștii au ajuns, au auzit focuri de armă, era o situație de atac armat în curs de desfășurare. Vă pot spune că sunt mai mulți morți, sunt și răniți, printre victime este și unul dintre șerifii noștri, primul care a ajuns la locul faptei, precum și atacatorul”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, pentru presa americană.

Martorii au povestit că au fost scene de teroare după ce atacatorul a început să tragă. Mai mulți oameni au ieșit din local, după ce au spart geamurile cu scaune, iar alții s-au ascuns sub mese și în toalete.

„Eram la ușa din față și vorbeam cu tatăl meu vitreg. Am auzit apoi pocniturile astea zgomotoase. Poc, poc, poc. Cred că au fost 3 sau 4, m-am aruncat apoi la pământ. Când m-am uitat în față, paznicul era mort.

Adică nu vreau să spun că era mort, dar fusese împușcat. Era pe jos. Bărbatul cu arma arunca fumigene peste tot. L-am văzut cum tot continua să tragă și atunci am reușit să ies și să fug”, a povestit un tânăr pentru ABC News.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.