Asociația „Dăruiește Viață” construiește încă un spital modular COVID

spital modular covid piatra neamț
Foto: Ziar Piatra Neamț / Asociația Dăruiește Viață

Asociația „Dăruiește Viață”, care construiește primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă din România, ridicat exclusiv din fonduri private obținute prin sponsorizări și donații, a anunțat că va ridica un spital modular la Piatra Neamț ce va conține o secție de ATI menită să o înlocuiască pe cea care a fost distrusă în incendiul de luna trecută.

Deja un astfel de spital modular pentru bolnavii de COVID a fost construit în București, în curtea Spitalului Elias.

„Secția ATI este inima oricărui spital de urgență! Secția Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a fost distrusă în urma incendiului din noiembrie 2020. CONSTRUIM SPITALUL MODULAR 2 PIATRA NEAMȚ pentru a reda spitalului posibilitatea de a trata pacienți în regim de terapie intensivă. O secție ATI exterioară care să le permită cadrelor medicale și pacienților să lupte pentru viață”, a anunțat asociația.

Investiția este estimată la 2 milioane de euro.

Spitalul Modular 2 Piatra Neamț va cuprinde:

*18 paturi, grupate în 3 saloane și o rezervă de tip izolator
* Filtre pacienți
* Zonă de donning și doffing pentru personalul medical
* Laborator de analize medicale și sterilizare
* Depozite materiale, vestiare, grupuri sanitare
* Post supraveghere
* Cameră gardă
* Platformă tehnică pentru amplasarea CTA-urilor și chillerelor
* Spațiu tehnic pentru rețelele de fluide medicale

„Împreună vom realiza master planul, proiectul de arhitectură, proiectul tehnic, managementul de proiect, lucrările de montaj a structurii modulare, lucrările de branșare a structurii modulare la rețelele de utilități, precum și conectarea structurii modulare la rețeaua de gaze medicale și aer comprimat – esențiale pentru o secție de ATI. Dotarea cu echipamente și funcționarea secției sunt în responsabilitatea SCJU Piatra Neamț”, mai arată reprezentanții asociației.

Este al doilea Spital Modular ridicat de Dăruiește Viață, după Spitalul Modular 1 Elias (38 paturi pentru pacienții cu COVID-19) care funcționează în acest moment la capacitate maximă.

Mai multe detalii despre cum puteți dona găsiți aici.