Asistent medical, șpagă de 29.500 de euro de la 7 persoane ca să le ajute să se angajeze în spital

asistent medic
Foto: 15950594 / pixabay.com

Un asistent medical din Oradea a fost reținut de procurorii DNA după ce a luat șpagă 29.500 de euro de la 7 persoane cărora le-a promis că le va ajuta să obțină posturi de asistenți medicali în spitalul unde lucra.

Sorin Ioan Crăciun era la data faptelor asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, iar ulterior la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor (după ce spitalul județean a preluat cealaltă unitate).

El a fost reținut pentru 24 de ore și pus sub urmărire penală pentru comiterea a 7 infracțiuni de trafic de influență.

Procurorii DNA îl acuză că, în perioada 2020 – 2022, în timpul pandemiei de COVID-19, asistentul a pretins și primit de la 7 persoane sume de bani cuprinse între 1.500 de euro și 13.500 de euro, în total 29.500 de euro, precum și alte foloase necuvenite, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor șefi din conducerea celor două spitale amintite mai sus.

El le-a promis celor 7 că îi va determina pe șefi să îi angajeze cu contracte de muncă pe o perioadă nedeterminată pe posturi de asistent medical și infirmier.

Până în prezent, cele 7 persoane nu au fost angajate pe posturile respective.

La data de 24 mai 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: 15950594 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.