Asigurarea de sănătate privată nu mai este un moft, ci o necesitate

Preocuparea pentru sănătate a devenit un laitmotiv al ultimelor 2 luni, în această perioadă majoritatea oamenilor focusându-se pe menținerea unui sistem imunitar puternic și pe reducerea riscurilor de îmbolnăvire. Cu toate acestea, indiferent de măsurile de precauție, de stilul de viață sănătos și de alegerile făcute, afecțiunile pot apărea și se pot agrava rapid dacă nu sunt luate măsuri urgente.

Afecțiunile medicale neprevăzute pot fi, chiar și pentru persoanele cu un statut financiar stabil, costisitoare și dificil de gestionat. Acest lucru arată faptul că, în ciuda resurselor financiare, lipsa unei strategii în cazul problemelor de sănătate poate destabiliza economiile unei persoane sau familii. Astfel, atunci când afecțiunile medicale apar, o asigurare de sănătate acționează ca o plasă de siguranță, atât în cazul unor probleme de sănătate complexe, care necesită tratament pe o perioadă îndelungată şi atenţie dedicată din partea unei echipe de specialişti, cât și în cazul afecțiunilor ușoare, cu un curs de vindecare facil și rapid.

Asigurarea de sănătatea a devenit o necesitate, indiferent de vârsta sau de starea de bine a unei persoane sau a unei familii. Costurile medicale devin din ce în ce mai mari, în special pentru investigațiile complexe, ceea ce face ca accesul la planuri individuale de asigurări să fie cea mai bună soluție pe termen lung. Mai mult decât atât, potrivit cercetărilor realizate de Comisia Europeană, românii au obiceiuri alimentare nesănătoase, consumând excesiv: carne, ouă și produse lactate, pâine și zahăr, cu o proporție foarte mică de pește. În același timp, consumul de fructe și legume este mult sub nivelul recomandat, ceea ce face ca riscurile de îmbolnăvire să fie mari.

Părerea potrivit căreia doar cei bolnavi sau vârstnici trebuie să dețină o asigurare de sănătate nu mai este valabilă întrucât responsabilitatea de a te menține sănătos și de a acționa preventiv – dată de accesul la cele mai bune servicii medicale – aparține fiecăruia dintre noi, indiferent de vârstă. Mai mult decât atât, o asigurare de sănătate oferă numeroase beneficii, precum:

  1. Accesul la cele mai noi și mai eficiente proceduri de investigație medicală și de tratament
  2. Control asupra momentului și a clinicii preferate de către pacient
  3. Acoperire în situații de urgență
  4. Protecția împotriva pierderii financiare
  5. Posibilitatea de a acoperi întreaga familie la un cost optim
  6. Acees la cei mai buni doctori care sunt familiarizați cu istoricul medical și pot acționa rapid în cazul unei urgențe
  7. Acoperirea controalelor specifice și de rutină
  8. Asistență medicală la cele mai înalte standarde
  9. Liniștea oferită de certitudinea faptului că, în cazul unei probleme de sănătate, este asigurat accesul la servicii medicale inclusiv în alte țări și timpul de așteptare redus – în cazul acoperirii cu una dintre asigurările MediHelp.

Se găsește o gamă variată de asigurări medicale standard pentru care se poate opta, darexistă și brokeri dispuși să ofere un suport complet, prin îndrumarea către cel mai potrivit plan de asigurare. Spre exemplu, MediHelp oferă atât consultanță în alegerea tipului de asigurare medicală cât și asistență in folosirea acesteia. Fiind o investiție pe termen lung, o asigurare de sănătate estecea mai bună şimai accesibilă modalitate prin care persoanele tinere pot da dovadă de precauție și cu ajutorul căreia reduc șansele ca în timpul bătrâneții să sufere de afecțiuni grave. În egală măsură, beneficiarii au acces la servicii medicale la standarde internaționale pentru a se asigura că fac tot ceea ce le stă în putere pentru a primi diagnosticul corect și cursul de tratament cel mai potrivit.

Acoperirea cu o asigurare de sănătate include plata costurilor pentru intervenții medicale complicate sau simple, permițând astfel pacientului și întregii familii să acorde toată atenția vindecării, fără a se preocupa de plata investigațiilor medicale.Accesul la o asigurare de sănătate este indicat să acopere de la investigațiile anuale la cele de rutină sau de profunzime, până la operații desfășurate în clinici specializate, de către medici de top.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.