Așa arată tratamentul administrat într-o singură zi unui bolnav de COVID internat la ATI

tratament o zi ati pacient covid
Sursa: Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București

Doar 40% din populația totală a României este vaccinată, iar autoritățile încearcă să îi convingă pe români să se vaccineze.

Reprezentanții CNCAV (Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19) au publicat pe pagina de Facebook RO_Vaccinare o fotografie în care apar o mulțime de medicamente, fiole și alte seruri.

Fotografia a fost realizată de cadrele medicale de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București și conține tratamentul pentru o singură zi al terapie intensivă (ATI) a unui pacient cu COVID.

„O imagine cât o mie de cuvinte: tratamentul pentru o singură zi la terapie intensivă a unui bolnav de Covid-19!

Acesta este tratamentul pentru o singură zi la terapie intensivă a unui bolnav de Covid-19. Alternativa este simplă și sigură: vaccinarea.

Prin vaccinarea cu schemă completă se reduce considerabil riscul de infectare, de transmitere, de spitalizare și deces.

PS: Revenim cu tratamentul unei persoane care a rămas cu sechele după trecerea prin boală”, au transmis reprezentanții CNCAV.

După ce vaccinarea a luat avânt la apogeul valului 4 al pandemiei, când a fost impus și certificatul verde COVID în mall-uri și alte magazine neesențiale, în prezent se vaccinează tot mai puțini români. De exemplu duminică, 12 decembrie, doar 4.015 români s-au vaccinat cu prima doză.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.