Artrita – care sunt principalele tratamente medicamentoase dar și cele naturiste

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Din păcate, artrita afectează tot mai mulți oameni, în special pe cei cu vârste mai înaintate, dar nu numai. Cauzele artritei pot fi multiple și de obicei nu există o singură cauză pentru toate tipurile de artrită. Această boală poate fi cauzată de o accidentare care poate duce la artrită degenerativă dar și de o problemă a metabolismului, precum și de existența unei infecții sau a unui sistem imunitar slăbit.

Despre artrită e important să știm că există factori de risc care pot fi evitați dar și tratamente medicamentoase eficiente precum și tratamente naturiste ce vor duce la ameliorarea simptomelor.

Printre principalii factori de risc în cazul artritei se numără fumatul dar și extenuarea fizică la locul de muncă sau o dietă dezechilibrată în care predomină carnea roșie și alimentele cu zaharuri rafinate, precum și greutatea excesivă, suprasolicitarea articulațiilor în mod regulat, ereditatea, vârsta dar și sexul pentru că femeile tind să fie mai predispuse decât bărbații la dezvoltarea tipurilor de artrită.

Artrita poate fi tratată prin administrarea de medicamente recomandate de doctor dar și prin terapie fizică și practicarea unor exerciții pentru stimularea mobilității sau chiar intervenții chirurgicale în cazul situațiilor mai grave. Din fericire, pentru ameliorarea simptomelor se poate apela și la o formă naturistă de tratament care este și ea eficientă.

Tratamentul medicamentos, de regulă, se bazează pe următoarele tipuri de medicamente: analgezicele care reduc durerea dar nu au efecte asupra inflamației, antiinflamatoarele care pot reduce atât durerea cât și inflamația, antiiritante precum creme sau unguente pe bază de mentol sau capsaicină, antireumatice folosite des pentru tratarea artritei reumatoide dar și corticosteroizi.

Terapii fizice

Terapiile fizice care implică realizarea unor exerciții ușoare pentru a îmbunătăți activitatea de zi cu zi sunt și ele bune. Ele pot fi efectuate la diferite Centre de îngrijire bătrâni Timișoara, București, Craiova și alte mari orașe din țară. Este un set simplu de exerciții care poate efectuat chiar și acasă.

Studiile au arătat că deși persoanele cu artrită resimt durere la începutul exercițiilor fizice, continuarea lor poate ajuta la reducerea durerii pe termen lung și chiar la îmbunătățirea mobilității.

Tratamentul naturist

Tratamentele naturiste nu vindecă artrita dar pot să contribuie la ameliorarea simptomelor.  Printre cele mai recomandate tratamente naturiste se numără ceaiuri sau extractul de gheara diavolului, măceșele, tămâie și ceai de tămâie, pudră de turmeric, usturoi și extract de usturoi dar și ghimbir și ceai verde.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.