Arsuri de gradul 3 pentru un bărbat, după ce țigara electronică i-a explodat în buzunar

vapare țigară electronică
Foto: sarahjohnson1 / pixabay.com

Un bărbat din Marea Britanie s-a ales cu arsuri de gradul 3 după ce dispozitivul său pentru vapare i-a explodat în buzunar, relatează publicația livescience.com.

Will Hawksworth, în vârstă de 24 de ani, se afla la volanul mașinii sale și se întorcea acasă de la magazin, când dispozitivul său de vapare (o țigară electronică) i-a explodat în buzunarul jachetei, iar haina sa a luat foc.

„Când am oprit mașina eram cuprins de flăcări”, a povestit Will Hawksworth pentru Fox News.

El și prietena lui au coborât din mașină, iar autovehiculul a luat foc. Când a ajuns la spital, tânărul a fost diagnosticat cu arsuri de gradul 2 și 3 pe piept și pe abdomen.

Potrivit Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA), exploziile țigărilor electronice sunt rare, însă sunt extrem de periculoase. Deocamdată nu se cunoaște exact care este cauza acestor explozii, însă există indicii care sugerează că bateriile dispozitivelor ar juca un rol în acest sens.

Pentru a preveni astfel de explozii, FDA le recomandă utilizatorilor:

– să nu își încarce țigările electronice peste noapte
– să nu le lase nesupravegheate atunci când sunt puse la încărcat
– să nu folosească încărcătoare de la telefoane sau de la tablete pentru a încărca țigările electronice
– să înlocuiască bateriile dacă s-au deteriorat ori s-au udat
– să protejeze dispozitivul de temperaturile extreme.

„S-ar fi putut termina mult mai rău. Mă simt norocos că sunt în viață”, a mai spus Hawksworth. Tânărul a povestit că s-a apucat de vapat la 19 ani, însă nu plănuiește să mai continue.

„În viața mea nu o să mă mai apropii de un dispozitiv de vapat. Sunt letale”, a spus el.

Recent, în iunie 2019, medicii au relatat cazul unui adolescent din SUA care a fost grav rănit după ce o țigară electronică i-a explodat în gură, rupându-i mandibula.

Foto: sarahjohnson1 / pixabay.com