Armata Ucrainei apără eroic Kievul. Zelensky a transmis un nou mesaj video din centrul orașului la primele ore ale dimineții

Armata Ucrainei a anunțat la primele ore ale zilei de sâmbătă că a respins un atac al armatei ruse pe una dintre pincipalele artere ale Kievului. Luptele continuă la marginea capitalei, dar și în alte orașe mari din țară.

Mai multe explozii au zguduit vestul Kievului la primele ore ale dimineții de sâmbătă, iar armata ucraineană a venit cu precizări spunând că „a distrus o coloană de echipamente ale invadatorilor” în cartierul Beresteiska din Kiev.

Serviciul militar ucrainean transmite că „potrivit informațiilor preliminare, este vorba despre 2 mașini, 2 camioane de muniție și, de asemenea, cu ajutorul rachetelor antitanc NLAW a fost distrus un tanc inamic”.

Luptele se desfășoară în estul, vestul și sudul Kievului, potrivit mai multor informații de presă. „Toate acestea se întâmplă acum în interiorul limitelor orașului”, a spus Clarissa Ward, corespondent CNN, dar nu pare să fi ajuns în centru.

Nu există încă semnale că zonele rezidențiale ar fi vizate, a afirmat ea, „dar auzim multe explozii din mai multe direcții diferite”.

Agenția de știri ucraineană Interfax scrie că forțele rusești au încercat să atace o stație de generare a energiei electrice, în timp ce armata ucraineană a transmis că a respins un atac asupra unei baze militare din Kiev, potrivit Reuters.

Atacul din noaptea de vineri spre sâmbătă de pe Bulevardul Victoriei, una dintre principalele bulevarde ale capitalei, a fost „respins”, a precizat armata ucraineană într-un mesaj pe contul său de Facebook.

„În această noapte, vor încerca să cucerească Kievul”, a spus președintele ucrainean Zelenski într-un discurs video postat vineri noapte pe site-ul prezidențial.

„Nu putem pierde capitala. Mă adresez apărătorilor noștri, bărbaților și femeilor de pe toate fronturile: în această seară, inamicul își va folosi toate forțele pentru a sparge apărarea noastră în cel mai josnic, dur și inuman mod”, a adăugat el.

Președintele Zelensky le-a transmis cetățenilor săi un mesaj în această dimineață. El le-a spus să fie atenți la informațiile false. Președintele SUA, Joe Biden, i-a propus să fie evacuat din Kiev și să conducă țara din exil, însă acesta a refuzat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.