Armata română a rămas fără șef în ziua în care secretarul general al NATO e la București

Nicolae Ciucă. Foto: MAPN

Curtea de Apel, prin judecătorul Vasile Bîcu, a dispus suspendarea decretului președintelui Klaus Iohannis prin care a prelungit mandatul generalului Nicolae Ciucă la șefia Statului Major al Armatei.

Decizia este executorie, dar nu și definitivă. Ea a fost anunțată în ziua în care secretarul general al Nato, Jens Stoltenberg, vizitează România.

Judecata pe fond a cazului este programată pentru data de 12 februarie.

Judecătorul Vasile Bîcu este același om care a fost investit să judece dosarul privind anularea hotărârii colegiului de conducere al ICCJ referitoare la constituirea completurilor de cinci judecatori.

Iată decizia luată de judecător în cazul șefului Armatei Române:

”Respinge cererea de repunere pe rol ca nefondată. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare, excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Administraţia Prezidenţială ca nefondate. Ia act de renunţarea reclamantului la judecata capătului de cerere privind anularea Decretului nr. 1131/2018. Admite cererea în parte. Dispune suspendarea executării Decretului nr. 1131/2018 până la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. În cazul declarării, cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţarea hotărârii se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Președintele Klaus Iohannis prelungise în 29 decembrie mandatul generalului Ciucă, respingând propunerile făcute de Ministerul Apărării pentru înlocuirea acestuia la șefia Statului major al Armatei.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.