Arhiepiscopul Teodosie a primit amendă pentru că nu a stat în carantină

DNA cere arestarea la domiciliu a Arhiepiscopului Teodosie (Foto: observator.tv)
DNA cere arestarea la domiciliu a Arhiepiscopului Teodosie (Foto: observator.tv)

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost amendat, luni, de către polițiști cu 1.000 de lei, pentru că, deși trebuia să stea în carantină, după ce a intrat în contact cu o persoană care avea coroanvirus, a oficiat o slujbă la Catedrala arhiepiscopală din Constanța.

„Astăzi, în jurul orei 8,00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au identificat, în interiorul unei biserici din municipiul Constanţa, un bărbat, de 66 de ani, care nu a respectat prevederile legale în ceea ce priveşte măsurile de carantină, conform Legii 55/2020. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Luni dimineaţă, IPS Teodosie a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, slujbă transmisă online.

Arhiepiscopul Tomisului se afla în carantină de la sfârşitul săptămânii trecute, după a intrat în contact cu o persoană confirmată pozitiv cu COVID-19 de către Direcţia de Sănătate Publică.

Duminică, Arhiepiscopia Tomisului a informat printr-un comunicat de presă că „luni, 24 ianuarie, de ziua Unirii Principatelor Române, de la ora 13,30, în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis (str. Arhiepiscopiei, nr. 23, Constanţa), va avea loc conferinţa „România, vechea vatră a Europei”, susţinută de către acad. prof. Constantin Barbu, cu binecuvântarea şi participarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului”.