Arctic își schimbă denumirea. Cum se va numi compania deținută de grupul turc Arçelik

arctic
Foto: Captură YouTube

Arctic Găești, cel mai mare producător local de electrocasnice, își va schimba denumirea în Beko România, anunță Profit.ro. Se va schimba doar denumirea companiei, brandul Arctic urmând să fie utilizat în continuare.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România.

Arctic este parte a grupului turk Arçelik, ce deține și Beko. Transformarea face parte din procesul prin care Arçelik își va redenumi operațiunile globale sub brandul corporativ internațional Beko, mai notează sursa citată.

Înființată în anul 1968 la Găești, în județul Dâmbovița, pentru a produce frigidere și compresoare frigorifice, fabrica Arctic a fost privatizată după Revoluție, în 1997, când BERD și Group Societe Generale au devenit acționari majoritari în urma unei investiții de 30 de milioane de dolari, potrivit Wikipedia.org. Compania s-a listat la Bursa de Valori București în același an.

Din 2002, Arctic face parte din Arçelik Group, o multinațională din Turcia ce produce electrocasnice, și care deține brandurile Beko și Grundig. Arçelik Group produce și vinde frigidere, congelatoare, mașini de spălat, aspiratoare, aparate de cafea, blendere etc.

Compania este activă în peste 100 de țări și operează 15 fabrici de producție în Turcia, România, Rusia, China, Africa de Sud și Thailanda.

Recent, compania a anunțat că, din aprilie 2024, activitățile sale pe piața globală se vor desfășura sub numele Beko Corporate.

Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.