Arafat: Românii vor fi avertizați cu portavocea în cazul unor atacuri cu dronă, unde nu e semnal pentru RO-Alert

Șeful Deparatamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că în Tulcea, la granița cu Ucraina, acolo unde nu există semnal pentru telefonul mobil, iar mesajele RO-Alert nu pot ajunge, sunt echipe care vor transmite prin portavoce avertismentele legate de posibile atacuri cu drone.

„Acolo unde vor fi zonele cu risc mai mare să se întâmple ceva, chiar dacă riscul e mic, noi dăm mesaj RO-Alert când intră dronele în aria, în apropierea noastră.

Când Ministerul Apărării știe că dronele se îndreaptă spre Ucraina, ne dă zona și noi dăm alertă, să fie clar ce are de făcut fiecare. În zonele în care nu există acoperire telefonică există echipe care pot să transmită mesajul prin portavoce și sirene, de la mașini, de la IGSU.

Am discutat astăzi și cu președintele ANCOM pentru a găsi soluții de a crește acoperirea telefonică în zonele izolate, unde avem puțină populație, ca mesajele RO-Alert să ajungă și acolo”, a afirmat Raed Arafat, la emisiunea Audiență Națională de la DigiFM.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.