Arafat, despre cine poate participa la petrecerile de Crăciun și Revelion: ”Nu s-a pus un număr maxim”

raed arafat
Foto: Facebook

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că nu se poate impune un număr maxim de participanți la petrecerile de Crăciun sau Revelion, însă unitățile economice care le organizează trebuie să respecte anumite restricții.

”Nu este vorba de număr maxim, aici nu s-a pus număr maxim. Mai ales în casa omului nu poți să pui numărul maxim care este”, a spus Arafat, pentru Știrile ProTV.

”Ce este recomandabil este ca lumea să rămână în rândul familiei, imediat apropiate. Adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască, fără să te distanțezi. Adică cei apropiați, cu care stai cu ei. Asta e recomandarea, dacă vrem să evităm orice problemă. În rest, dacă vrei să vină și alți prieteni la tine trebuie să măcar să respecți regulile, în sensul în care să fie distanțare, să fie lumea distanțată, care e greu în casă, știm foarte bine”, a adăugat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, pentru sursa citată.

Cât despre petrecerile organizate de restaurante sau alți agenți economici, Arafat a reamintit care sunt condițiile în care se pot desfășura acestea.

Sub 1,5 la mie incidență, capacitatea este la 50 %. Între 1,5 până la 3 la mie, capacitatea este de 30 %. Și peste 3 la mie, în mod normal, rămân numai cei care sunt cazați în hotel. Dar capacitatea acestor locații nu poate depăși 50 %”, a continuat Arafat.

Potrivit șefului DSU, în România va rămâne în vigoare, și în această lună, interdicția de a circula după ora 23:00.