Apar din nou tichetele de vacanță. Ce valoare vor avea

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Bugetarii vor beneficia de vouchere de vacanță în 2022. Valoarea acestora rămâne la 1.450 de lei pentru fiecare angajat și vor fi acordate până în 2026.

„Sistemul românesc de acordare a vocherelor de vacanță este un exemplu de bună practică și aș menționa o parte din beneficiile pe care acest program le are, cum ar fi stimularea circulației turistice interne, sprijinirea comunității locale, refacerea forței de muncă, reducerea practicilor ilegale sau pe cele aflate la limita legii, dar și crearea unor noi oportunități de angajare”, spune ministrul Economiei, Anteprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, citat într-un comunicat al instituției.

Voucherele se vor emite doar pe carduri. Reprezentanții miniterului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului spun că „acordarea voucherelor de vacanță s-a dovedit o măsură cu efecte benefice asupra industriei turismului din România, încurajând un număr de circa un milion de salariați români din cadrul instituțiilor publice să își petreacă concediile în țară și, totodată, a atenuat o parte din efectele negative ale pandemiei de COVID-19 asupra sectorului turistic, cetățenii români posesori de vouchere de vacanță achiziționând pachete turistice în țară în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendată”.

De asemenea, printre argumentele pentru reluarea acordării tichetelor de vacanță se mai menționează și că „măsura menținerii acordării voucherelor de vacanță, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026 va sprijini industria ospitalității, puternic afectată de efectele pandemiei de COVID-19, în sensul recuperării pierderilor suferite ca urmare a suspendării sau a restrângerii activității structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și/sau alimentație publică sau a restrângerii circulației persoanelor în anumite zone”.