Anunțul reprezentanților fabricii care a fost distrusă de incendiu

FOTO: Captură Youtube/Alba 24
FOTO: Captură Youtube/Alba 24

Reprezentanții grupului francez Solina au transmis că nu vor renunța la activitățile de producție din România, după incendiul care a distrus complet fabrica de ambalat condimente din Alba Iulia. Până când situația va fi clarificată în România, activitățile de producție vor fi mutate în alte fabrici ale companiei din Europa.

„În acest moment, obiectivul nu mai este operabil, pagubele sunt majore. În momentul izbucnirii incendiului, niciun angajat nu se afla în interiorul fabricii, şi din fericire nu au existat victime. Cauzele declanşării incendiului sunt încă necunoscute şi vor fi comunicate în urma finalizării anchetei de către autorităţile competente”, transmite Solina, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, compania le-a transmis angajaților de la Alba Iulia că face toate eforturile pentru a asigura continuitatea locului de muncă.

„Solina România doreşte să asigure toţi partenerii de afaceri (clienţi, furnizori, instituţii publice şi private) de onorarea angajamentelor în cele mai bune condiţii ţinând cont de împrejurări.

În ceea ce priveşte responsabilitatea faţă de angajaţii noştri, vom face toate eforturile necesare pentru a le asigura continuitate, siguranţa locului de muncă şi perspectiva viitorului. Imediat dupa evenimentul nefericit, echipa locală de management a demarat un plan de criză împreună cu managementul grupului Solina şi vor fi implementate acţiuni imediate pentru a garanta continuitatea business-ului pe piaţa românească şi est-europeană”, au mai transmis reprezentanții Solina.

Pompierii încă mai luptă cu ultimele focare, după aproape 30 de ore de la izbucnirea incendiului.

Incendiul a fost anunțat ieri dimineață, în jurul orei 06:20. Hala are o suprafaţă de 10000-12000 mp, iar arderea s-a manifestat generalizat. Au fost trimise în ajutor autospeciale de la ISU Hunedoara, ISU Sibiu şi ISU Mures.

Până în acest moment nu au anunțate victime. Inspectoratul șef al ISU Alba, Adrian Buia, a declarat că fabrica era autorizată de ISU din punct de vedere al securității la incendiu, iar ultimul control a fost realizat în luna septembrie a anului trecut, fără să fie sesizate probleme.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.