Anul trecut s-au dat 8,1 milioane de concedii medicale. Ciolacu: S-a abuzat, vor fi luate măsuri

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale la o populație care lucrează de 6 milioane de români. Asta însemna, potrivit premierului „vreo 140 de ani de nemuncă” și spune că este „un fenomen de care s-a abuzat”.

Șeful Executivului a cerut o analiză foarte clară pentru a avedea câți sunt din domeniul public și câți din privat.

„Există și am aflat și eu în ședința de Guvern și aveam anumite semnale până acum și aștept un raport de la președinta Casei de sănătate, anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale la o populație lucrativă de 6 milioane de români.

Am cerut o analiză foarte clară să vedem din ce domeniu sunt – public sau privat. Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată, cred că nu în România, ci în Europa. Ar însemna vreo 140 de ani de nemuncă în România”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, la Forumul de afaceri franco-român.

Premierul susține că este evident un fenomen de care s-a abuzat.

„Sunt oameni care au nevoie de concedii medicale, dar este evident că s-a abuzat de acest fenomen și vă anunț că este o datorie de anul trecut la concedii medicale de 6 miliarde de lei, respectiv 1,2 miliarde de euro.

Este normal ca atunci să faci o analiză nu numai la casa de sanatate, nu numai la felul cum se raportează si cum se eliberează aceste concedii medicale, nu sunt de acord să urmărim 6 milioane de români, să-i căutăm pe acasă, fiindcă nu asta este o abordare normală și sănătoasă la cap, dar trebuie să vedem și resursele de acoperire”, a mai spus liderul PSD.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.