Animalele simpatice care sunt ”decimate” de epidemia de coronavirus

Nurcă. Foto: Pixabay

Mii de nurci au murit în mai multe ferme din Statele Unite ale Americii, după ce au luat COVID-19 de la oameni.

În statul Utah, peste 8.000 de astfel de animale, crescute pentru blana lor moale, au murit din cauza coronavirusului. Boala a fost depistată pentru prima oară la nurci în august, virusul fiind transmisă de la om la animal, însă până acum nu a fost depistat niciun caz de transmitere inversă.

”Pare să fie o cale de infectare unidirecțională”, a spus veterinarul șef al statului Utah, dr. Dean Taylor, citat de CNN.

Nurcile, victime colaterale ale epidemiei de COVID-19?

De curând, în statul Wisconsin au fost înregistrate 2.000 de decese în rândul nurcilor, iar o fermă a intrat în carantină.

Mortalitatea în rândul nurcilor este ridicată, fiind înregistrate cazuri și în Europa, în țări precum Olanda, Spania și Danemarca.

Virusul SARS-CoV-2 a infectat și alte animale, de la începutul pandemiei, printre speciile afectate fiind câinii, pisicile, leii și tigrii.

Nurcile par să experimenteze simptome similare cu cele ale oamenilor, având dificultăți de respirație și crustă în jurul ochilor, însă boala progresează mult mai rapid în cazul acestor mamifere, majoritatea pierzându-și viața în 24 de ore de la apariția semnelor bolii.