Angajații serviciului de Ambulanță vor avea un spor de 80% la salariu

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

După negocieri cu grupările sindicale, Guvernul a aprobat o creștere semnificativă a sporului de salariu pe care îl vor primi salariații din serviciile de Ambulanță.

Astfel, pe lângă sporul de 55% pe care îl primeau deja, salariații serviciului de Ambulanță vor mai primi încă 25% din salariu.

”Din discuţiile pe care le-am avut cu Ministerul Finanţelor, am preluat observaţiile, iar acel spor de 25% pe care l-am discutat cu Sindicatul Ambulanţa se va alinia, se va completa cu cel de 55% pe care-l aveau şi vor avea un spor de 80%”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în cea mai recentă ședință a Guvernului.

Ministrul Sănătății a adăugat sunt pregătite, în acest sens, o hotărâre de guvern și o ordonanță de urgență.

De asemenea, Nelu Tătaru a precizat că a ajuns la un consens și cu medicii de familie. ”La o nerespectare a contractului este un avertisment, apoi un 5%, apoi 10% la alte abateri”, a afirmat Tătaru.

Epidemia de COVID-19 pare să dea semne de încetinire în România, ieri fiind semnalate 8.499 de cazuri noi. Chiar și așa, situația din spitale și din secțiile de Terapie Intensivă este foarte delicată, iar numărul deceselor zilnice rămâne mare. Ieri au fost raportate 172 de decese.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.