2 angajați din MAI și-au făcut nevoile pe zidul unei biserici monument istoric

angajați MAI
Foto: Facebook

O imagine în care apar 2 bărbați ce își fac nevoile pe zidul Bisericii Kretzulescu, o biserică monument istoric din centrul Bucureștiului, s-a viralizat în weekend pe rețelele sociale. Cei 2 bărbați sunt angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și participau la protestul prin care polițiștii și angajații din penitenciare cereau salarii mai mari, precum și demiterea ministrului Tudorel Toader.

Marșul de protest a avut loc sâmbătă, 24 martie, în centrul capitalei, și a strâns aproximativ 3.000 de participanți.

Reprezentanţii sindicali ai celor doi angajaţi MAI au declarat pentru mediafax.ro că au făcut nenumărate cereri către Primăria Capitalei pentru a amplasa toalete publice în acea zonă, însă solicitările nu au fost luate în seamă.

„Noi am făcut solicitări către Primăria Capitalei să ne pună şi toalete în zonă, dar au tratat cu indiferenţă subiectul. Majoritatea celor pe care i-am avut la miting au fost din provincie şi necunoscând Bucureştiul sau restaurantele din jur pentru satisfacerea necesităţilor de acest tip, au recurs la acest gest. Este clar un gest regretabil, dar trebuia să fie un pic de orientare, probabil s-au gândit că acolo este locul cel mai puţin vizibil. Nu ştiu ce a fost în mintea lor. Este imposibil să spun cine ar putea fi cele două persoane”, a declarat Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).

Biserica Kretzulescu este inclusă pe lista monumentelor istorice și este considerată una din cele mai valoroase clădiri ale orașului de la sfârșitul perioadei brâncovenești. A fost ridicată în anii 1720 -1722 de marele logofăt Iordache Kretzulescu și de soția lui Safta, una din fiicele domnitorului Constantin Brâncoveanu.

Pictura din pridvor este cea originală, dar cea din interior îi aparține lui Gheorghe Tattarescu, fiind realizată între anii 1859 – 1860. Biserica a fost reparată și între anii 1942-1943, din cauza cutremurului din 1940. În perioada comunistă se preconiza dărâmarea bisericii Kretzulescu, însă a fost salvată datorită unui grup de arhitecți, se arată pe wikipedia.org.

biserica kretzulescu
Biserica Kretzulescu. Foto: Diego Delso (Wikimedia Commons)

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.