Angajatele unei fabrici au fost eliberate din hala de producție cu jandarmii

FOTO: taniarose/Pixabay.com
FOTO: taniarose/Pixabay.com

Două firme din Argeș sunt anchetate de agenții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) pentru că își țineau angajații încuiați la locul de muncă pe toată durata programului de 8 ore, potrivit Digi24.ro.

Accesul într-o hală în care angajații lucrau în domeniul confecțiilor de haine s-a făcut cu ajutorul jandarmilor. De asemenea, aceeași situație a fost descoperită și la o patiserie din Mioveni.

În vara anului trecut a început o anchetă după ce angajatele unei fabrici de textile din Păulești, județul Prahova, au reclamat că au fost umilite de patronul firmei la care lucrează pentru că au îndrăznit să-şi ceară salariile la timp.

Ancheta ITM a scos la iveală mai multe nereguli. Scandalul a ajuns în presă, după ce o angajată a făcut publică o filmare făcută în timpul unei şedinţe.

„Hei, hei, hei! Ţineţi-vă gura! Ascultaţi-mă! V-aţi comportat astăzi că nişte animalele nenorocite! Mă dezgustaţi! La dracu! La dracu! Sunteţi nişte ţărani nenorociţi”, le-a spus patronul angajaților, potrivit Știrile Pro TV.

„Ştiţi ceva, idioţii dracului? Cheltuiesc cu voi 15 mii de lire pe luna pentru ce? Pentru rahaturile ce le faceţi voi la muncă. Dar voi, idioţii dracului, nu sunteţi recunoscători. Gura”, a continuat omul de afaceri.

Conform unui comunicat remis presei de Inspecţia Muncii, în urma verificărilor, „au fost constatate nereguli în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi al relaţiilor de muncă pentru care s-au aplicat avertismente, amenzi în cuantum de 10.500 de lei şi măsuri ferme cu termene concrete de realizare”.

FOTO: taniarose/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.