Andrea Compagno: „Un român, dacă are 10 euro, îşi cumpără o maşină de 9 euro”

FOTO: FCSB/Facebook
FOTO: FCSB/Facebook

Fotbalistul italian Andrea Compagno, atacant la FCSB, liderul din Superliga, joacă în România din 2020 și a spus, în cadrul unui interviu, cum îi vede pe români.

„Dacă te uiţi în Bucureşti, de fiecare dată când vin părinţii mei sau o prietenă la mine, nu pot să creadă ce maşini văd aici. Ei cred că aici sunt prea mulţi bani. E incredibil, deoarece imaginea este că România nu este o ţară foarte bogată. Toţi oamenii care vin aici spun că este la fel ca în Monte Carlo! Un român, dacă are 10 euro, îşi cumpără o maşină de 9 euro! Dar stă în apartament cu chirie. Vrea să arate altceva”, a spus Andrea Compagno, pentru Fanatik.

Atacantul de la FCSB e conștient că sunt diferențe mari între capitală și restul țării. „Când eram la Craiova credeam că toată România este la fel. Când am venit la Bucureşti am văzut diferenţa. Am văzut şi filmul Team Building. Am văzut care era diferenţa dintre un grup de olteni, un grup din Bucureşti, unul din Cluj. Mi-a plăcut filmul. Italia e foarte diferită, mai ales în nord, în sud. Apoi am înţeles cum e în România. Credeam că totul în România este ca la Craiova”.

Chiar dacă nu ar accepta o naturalizare, pentru că nu ar fi corect față de jucătorii născuți aici, Andrea Compagno spune că România e a doua sa țară. „E normal ca atunci când trăiești în România și simți că e important pentru țara asta să se califice la Campionatul European să te și uiți la meciuri. Am strigat când a dat gol Stanciu cu Andorra și iubita mi-a zis: «Bă, am crezut că e Italia!». E ca a doua țară, sigur că da”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.