Anca Dragu, șefa Senatului: Zero taxe pe salariul minim ”într-un an, cam în doi”

Ana Dragu, președintele Senatului. Foto: Gov.ro

Președintele Senatului, Anca Dragu, a declarat la postul public de televiziune, că persoanele care câștigă salariul minim pe economie nu vor mai plăti taxe ”într-un an, cam în doi”.

”Ar putea deveni realitate (eliminarea impozitului pe salariul minim – n.r.) într-un an, cam în doi ani, după ce avem finalizat un studiu de impact şi atunci când veniturile bugetare şi creşterea economică permit”, spus la TVR Anca Dragu.

Președintele Senatului a spus că o astfel de măsură va avea un impact negativ asupra bugetului țării.

”Este o datorie să ne uităm la salariaţii cu venituri foarte mici. În România există această situaţie foarte tristă în care 15% dintre salariaţi, deşi muncesc, intră la categoria de sărăcie, acest concept de sărăcie. Ca atare, cea mai rapidă soluţie de a-i scoate pe aceştioameni din sărăcie care, deşi muncesc opt ore pe zi, la sfârşitul lunii, când primesc salariul, nu-şi pot permite să-şi asigure un trai decent după standardele normale”, a mai spus Dragu (USR-PLUS).

Promisiunea eliminării taxelor pentru cei care câștigă salariul minim a fost lansată în campania electorală de USR-PLUS, iar partidul a anunțat că va încerca să lanseze un proiect-pilot în acest sens, începând de anul viitor.