Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, amendat cu 6.600 de lei

Această imagine a fost surprinsă într-un spital din Timișoara Foto: Anamaria Czap / Facebook

Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a fost amendat cu 6.600 de lei din cauza condițiilor insalubre din două saloane, informează news.ro.

În acest weekend, în mediul online au apărut mai multe imagini cu două saloane mizerabile din acest spital, în care se vedea că pereții erau murdari și scorojiți, patul ruginit, iar dulapurile putrezite.

Spitalul a primit 3 amenzi. Una de 5.000 de lei a fost acordată direct instituției, iar alte două (1.000 de lei, respectiv 600 de lei) au fost acordate unor asistenți medicali pentru necolectarea corespunzătoare a deșeurilor și deoarece la toalete nu erau materiale igienice individuale pentru pacienți.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş au intrezis spitalului să mai facă vreo internare în cele două saloane.

Imaginile care au apărut în spațiul public au fost postate pe Facebook de o tânără care are bunicul internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

„Aceste saloane mizerabile nu ar mai trebui folosite!!! Anul 2018, România, Timișoara, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș!!! Nu mai am cuvinte să comentez….cred că imaginile spun totul…. Spun doar că mai trebuie să mergeți la multe concerte, cu spectacole ale marilor artiști, pentru a aduce spitalul la niște condiții puțin mai ridicate decât cele din lagărele de concentrare…. Donați în continuare bani pentru a crește buzunarele celor aflați la conducere!!!”, a scris ea pe Facebook.

Primarul Nicolae Robu (spitalul ține de primărie) a declarat că spitalul are și saloane noi și moderne și că pacienții au fost cazați în saloanele vechi din lipsă de spațiu.

„Conducerea spitalului mi-a explicat că a fost nevoită să cazeze bolnavi în acele saloane groaznice -acesta este termenul pe care-l consider potrivit realității!-, neavând alternativă (saloanele în discuție sunt deja intrate în reabilitare, le-au fost schimbate ușile și geamurile și răzuiți pereții în vederea zugrăvirii)”, a afirmat el.