Amendă uriașă primită de un șofer pe un drum din România: 40.000 de lei

FOTO: Schwoaze/Pixabay.com
FOTO: Schwoaze/Pixabay.com

Un șofer de camion a primit o amendă uriașă. Potrivit Ziaruldeiasi.ro, amenda, în valoare de 40.000 de lei, a fost dată șoferului pentru că autocamionul pe care îl conducea depășea cu 25 de tone greutatea maximă admisă pe drumurile județene.

Reprezentanții Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor, însoțiți de polițiști au surprins camionul plin cu piatră spartă pe DJ 208, între localitățile Pașcani și Lespezi. După ce l-au cântărit au constatat că una dintre cele două platforme avea 65 de tone.

Anul trecut, un șofer român de tir a primit o amendă de 2 milioane de euro în instanță, după ce polițiștii l-au prins cu 5,2 tone de țigări de contrabandă. Șoferul, în vârstă de 35 de ani, a fost oprit la cama Coquelles, în nordul Franței. Acesta se pregătea să treacă prin tunel în Marea Britanie.

Șoferul a recunoscut că nu este prima dată când face astfel de transporturi. A încărcat marfa pe teritoriul Belgiei, după ce a fost abordat de un bărbat. Instanța a decis să-l condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare și să plătească 2 milioane de euro amendă.

Tot pentru un transport ilegal, un șofer român a primit în Italia, de la Garda de Finanțe, o amendă de 62.000 de euro. În microbuzul pe care îl conducea s-au găsit mai multe cutii de medicamente antibiotice de uz veterinar, dar și pachete de țigări de contrabandă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.