Femeie amendată de Poliție din cauza gălăgiei făcute de copilul de 2 ani

amendă copil mamă popești-leordeni
Foto: Captură Știrile TVR

O femeie din orașul Popești-Leordeni din județul Ilfov a fost amedată de Poliție cu 500 de lei pentru zgomotul făcut de copilul de 2 ani și 4 luni, relatează postul public de televiziune.

Vecinii s-au plâns că nu pot dormi noaptea din cauza gălăgiei făcute de copil cu jucăriile pe gresie, așa că au chemat Poliția.

Familia locuiește într-un bloc din Popești-Leordeni, la etajul 1. La mijlocul acestei săptămâni, mai mulți vecini au sunat la 112 si au reclamat ca se aude foarte multă gălăgie din apartamentul respectiv.

Un echipaj de poliție din Popești-Leordeni s-a deplasat la fața locului, a stat de vorbă cu părinții copilului și le-a dat o amendă de 500 de lei, pentru zgomotele produse de copil.

Familia a mai primit un avertisment verbal și la începutul lunii septembrie.

Părinții au spus însă că cel mic are probleme cu stomacul și că din acest motiv a plâns în timpul nopții. În schimb, polițiștii au explicat că nu este vorba de faptul că bebelușul a plâns după miezul nopții, ci de zgomotele făcute de acesta cu jucăriile pe gresie.

Pe procesul verbal scrie clar că familia „a tulburat liniștea locatarilor prin producerea de zgomote și larmă provenite de la copilul minor al susnumitei, în vârstă de 2 ani și 4 luni”.

Marian Barbu, tatăl copilului, a povestit că s-a trezit cu poliția la ușă la ora 2 noaptea. El a arătat că atunci el și soția sa încercau să îl liniștească pe copil: „Domnul polițist ne-a răspuns „păi și dacă nu mai ai nicio soluție mutați-vă de aici””.

Reprezentantul Poliției spune că din apartamentul respectiv se auzeau foarte multe zgomote. „La momentul sosirii polițiștilor la adresa în cauză, aceștia au stat zece minute la ușă fără să li se răspundă, perioadă în care au auzit multă gălăgie provenind de la respectivul apartament. Copilul producea zgomote cu jucăriile pe gresie, mașina de spălat și televizorul erau pornite”, a declarat pentru TVR purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov, Ciprian Romanescu.

Tatăl copilului se gândește să conteste amenda în instanță. La începutul lunii polițiștii le-au dat și un avertisment verbal părinților după ce vecinii i-au reclamat că fac prea mult zgomot.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.