Amenajarea unui restaurant: cum să atragi clienții printr-un decor inspirat

De multe ori, oamenii se simt mai aproape de spațiul în care socializează zi de zi și își doresc să revină, pentru a redescoperi magia confortului și a stilului. Dacă ai sau vrei să deschizi o afacere cu un restaurant, amenajarea va conta la fel de mult precum serviciile oferite.

Cei pasionați de gastronomie și cocktailuri caută acum și un spațiu care să le ofere confortul necesar, cât și o atmosferă aparte. Mai ales acum, când există atât de multe locații selecte, vei avea nevoie de inspirație pentru a te face remarcat. Iată câteva sfaturi:

Stabilește o personalitate a restaurantului

În funcție de nișa pe care vrei să o urmărești cu ajutorul restaurantului tău, poți să stabilești și personalitatea acestuia. Un restaurant nepretențios, care se adresează tinerilor, se va face remarcat printr-un decor cât mai colorat, pastelat și luminat. Spațiul trebuie să încurajeze ideea de socializare și apropiere, în special în viitorul post-pandemie. În cazul în care restaurantul tău este, mai degrabă, specific unei clientele sofisticate, vei avea nevoie de o personalitate pe măsură.

Optează pentru detalii din piele, lemn natural și un stil la limita dintre contemporan și minimalist. Este esențial ca finisajele folosite să evoce calitate și bun gust. Optează pentru soluții care rezistă în timp, precum pardoseala LVT. Aceasta este ușor de montat și te va ajuta să economisești timp din procesul de organizare sau renovare a spațiului. Citește explicatii detaliate despre calitățile acestui tip de material și ce opțiuni ai la îndemână.

Folosește lumina într-un mod creativ

Când ieși la prânz într-o zi rece de iarnă, dar afară este soare cu dinți, cu siguranță îți dorești să ocupi un loc mai aproape de geam și să te bucuri de priveliște. Orientarea restaurantului tău poate influența experiența pe care o vor avea clienții când se așază la masa ta. Asigură-te că ai suficientă lumină naturală la dispoziție pe timpul zilei și că seara poți să te joci cu luminile astfel încât să creezi o atmosferă romantică și intimă. Optează pentru corpuri de iluminat care te ajută să creezi layere de lumină, becuri cu lumină caldă și decorațiuni care întăresc senzația de intimitate necesară într-un restaurant.

Culorile pe care le alegi pentru spațiul tău trebuie să se potrivească mai ales conceptului. Nu neglija nici puterea unor culori de a accentua senzația de spațiu și de prospețime, în special dacă vrei să dezvolți o afacere dintr-un spațiu redus ca dimensiuni.

Fii atent la detalii

Printre lucrurile care pot influența clienții să se întoarcă în restaurantul tău se numără detaliile. În amenajări, detaliile pot transforma radical percepția unei persoane despre spațiul pe care îl ocupă sau vizitează. Decorează cu atenție zona barului și fă-o atracția principală. De asemenea, baia este un spațiu neglijat de mulți oameni din domeniu, dar clienții acordă multă atenție acestui detaliu. Baia trebuie amenajată în același stil, folosind culori similare și materiale care se regăsesc în spațiile principale. Clienții vor aprecia o viziune modernă care pune accent pe fiecare încăpere, iar baia este un punct important al oricărui restaurant care se respectă.

Amenajarea unui restaurant are câteva puncte cheie care te vor ajuta să atragi atenția și să fidelizezi clientela. Un decor fresh, modern și elegant nu poate să dea greș, în special dacă reușești să-ți faci o imagine potrivită pentru ceea ce promovezi.

Sursa foto: pexels.com