Ambulanțieri suspectați de uciderea a 8 persoane, după ce ar fi furat motorina ambulanțelor

ambulanța olt
Foto: ambulantaolt.ro

Nu mai puțin de 15 din cei 17 ambulanțieri de la Stația de Ambulanță Corabia sunt anchetați penal de procurori, relatează „Gazeta de Sud”. Ei sunt acuzați că au furat motorină din ambulanțe, pe care au folosit-o pentru vehiculele proprii.

Mai grav este că, din cauza furtului de benzină, ambulanțierii mergeau mai încet spre pacienții care aveau nevoie de îngrijiri urgente, scopul fiind de a economisi benzina, acuză procurorii.

Anchetatorii investighează acum și posibilele decese care ar fi putut fi cauzate de lentoarea cu care ambulanțele au ajuns la pacienți. Este vorba despre 8 cazuri de deces care sunt investigate de procurori, anunță Digi24.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia au început acțiunea împotriva celor 15 ambulanțieri anchetați pentru delapidare, fals și uz de fals, fiind totodată puși sub control judiciar, printre interdicții fiind și aceea de a-și exercita atribuțiile de serviciu.

15 ambulanțieri ai Stației de Ambulanță Corabia au fost puși sub acuzare pentru delapidare, fals și uz de fals, iar 13 au interdicția de a-și mai exercita atribuțiile de serviciu. Deoarece Stația Corabia are în total 17 ambulanțieri, conducerea a adus oameni din alte județe pentru ca serviciul să poată funcționa normal.

Cei 13 inculpați nu au voie să-și exercite profesia pe o perioadă de 60 de zile.

Șoferii de la stația Corabia sunt acuzați că furau combustibil din autospecialele destinate transportului pacienților, pentru a acoperi furtul apelând inclusiv la metoda rulării cu viteze mai mici decât cele impuse de gravitatea cazurilor medicale, mai notează GDS.

Ancheta procurorilor a început în luna august, iar în timpul perchezițiilor la domiciliile ambulanțierilor s-au găsit sute de litri de motorină.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.