Amazon ar putea avea un depozit în România

FOTO: Jérémy-Günther-Heinz Jähnick / Lauwin-Planque - Lauwin-Park (02) / Wikimedia Commons
FOTO: Jérémy-Günther-Heinz Jähnick / Lauwin-Planque - Lauwin-Park (02) / Wikimedia Commons

Un antreprenor ieșean vrea să ridice la Roman un parc logistic pe un teren pe care l-a cumpărat de la Arcelor Mittal, iar potrivit Ziarul de Iași, aici ar putea să se deschidă un depozit al Amazon.

Omul de afaceri Constantin Panainte a spus, pentru jurnaliștii de la Ziarul de Iași, că deocamdată nu poate confirma această informație. „Pentru moment nu putem discuta despre asta, atunci când va deveni o certitudine o să facem publică informaţia. Într-adevăr, la momentul actual sunt discuţii cu 4 sau 5 companii, dar nu avem ceva concret. (…) Ştim doar că vom face un centru logistic, dar că închiriez unei companii anume nu vă pot confirma, cel puţin nu acum. (…)

Zona este foarte bună, iar în decizia de a construi lângă municipiul Roman, în comuna Cordun, a contat foarte mult faptul că oraşul se află în mijlocul regiunii de est a ţării şi este străbătut de drumul european E85. Va fi un depozit logistic în zonă cum are şi Lidl, Profi, exact cum intenţionează să facă şi Kaufland… Locaţia permite eficientizarea proceselor de aprovizionare”, a spus Constantin Panainte jurnaliştilor „Ziarului de Iaşi”.

Amazon are în România două centre de dezvoltare și tehnologie. Primul a fost deschis în 2005 la Iași, iar cel de-al doilea este în București, în 2018.

Potrivit Ziarul de Iași, Constantin Panainte se află printre dezvoltatorii care controlează mai multe spaţii logistice în Iaşi. Complexul de clădiri Deco Dem Natura, situat pe Calea Chişinăului, oferă spaţii logistice şi de birouri pentru Fan Courier, una dintre cele mai puternice companii de curierat din ţară.

FOTO: Jérémy-Günther-Heinz Jähnick / Lauwin-Planque – Lauwin-Park (02) / Wikimedia Commons

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.