Alți 21 de km din Drumul Expres Craiova-Pitești vor fi dați în folosință săptămâna viitoare

drumul expres craiova pitești
Sursa: Sorin Grindeanu (Facebook)

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că săptămâna viitoare vor fi dați în folosință alți 21,35 de kilometri din Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești.

„Practic cei aproape 40 de km ai acestui tronson vor asigura inclusiv varianta de ocolire a municipiilor Slatina și Balș. Odată evitate aceste localități extrem de aglomerate de pe traseu, drumul între Pitești și Craiova va putea fi parcurs într-un timp considerabil mai scurt și în condiții de siguranța mult mai mari“, a scris ministrul într-o postare pe Facebook.

drumul expres craiova pitești
Sursa: Sorin Grindeanu (Facebook)

„Am încredere în constructorul român că va demonstra aceeași seriozitate și în privința tronsoanelor 3 și 4, la care lucrează. Nu pot spune același lucru despre constructorul italian al tronsonului 1, care în continuare înregistrează întârzieri. Este evident că în acest ritm nu va finaliza lucrările până la sfârșitul acestui an. Dacă nu își îmbunătățește mobilizarea, acesta va suporta consecințe contractuale severe“, a mai comentat el.

Drumul Expres Craiova-Pitești va avea 121,185 kilometri și câte două benzi de circulație pe sens.

Acesta va avea și:

  • 10 noduri rutiere;
  • 75 de poduri/pasaje;
  • 26 intersecții la nivel – intersecții rutiere fără acces;
  • 4 parcări pe termen scurt;
  • 4 spații de serviciu;
  • 3 centre de întreținere și baze de deszăpezire.

Valoarea totala a proiectului este de aproape 1 miliard de euro, valoarea cofinanțării asigurate de UE fiind de 843 de milioane de euro.

Perioada de implementare a Proiectului este de 61 luni, respectiv între data de 01.12.2018 și 31.12.2023.

drumul expres craiova pitești
Sursa: Sorin Grindeanu (Facebook)
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.