Alte sute de mii de doze vaccin Pfizer-BioNTech vin azi în România

mihaela anghel
Asistenta Mihaela Anghel este prima persoană din România care a fost vaccinată cu două doze ale serului produs de Pfizer și BioNTech. Foto: RO Vaccinare Facebook

Încă o tranșă de vaccin Pfizer BioNTech ajunge astăzi în România, potrivit comitetului care coordonează activitatea de vaccinare. Este vorba despre 511.290 de doze care vor veni pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Dozele vor fi distribuite după cum urmează:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 146.250 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov – 64.350 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj – 62.010 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 74.880 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova – 54.990 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 58.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara – 50.310 doze.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 3.886.019 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 3.362.997 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, precizează CNCAV.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.