Alin Nica a fost dat jos din fruntea PNL Timiș: „Am fost sacrificat de dragul stabilităţii naţionale”

Alin Nica FOTO: alinnica.ro
Alin Nica FOTO: alinnica.ro

Conducerea Partidului Național Liberal a votat, marți, înlăturarea lui Alin Nica din fruntea PNL Timiș, după ce acesta a criticat public conducerea partidului pentru alianța cu PSD la alegerile locale. Înlăturarea din funcție a fost propusă de Lucian Bode, secretar general al PSD.

„Am aflat cu neplăcere că Timişul şi timişorenii au fost vânduţi, ca la piaţă, pe o negociere strâmbă, în defavoarea Partidului Naţional Liberal din Timiş. Am aflat, aşa mi-au spus colegii, că PNL a cedat şantajului PSD cu anticipatele, cedând Timişul şi Timişoara către PSD şi evident că am fost sacrificat de dragul stabilităţii naţionale. Mă bucur dacă eu şi colegii mei de la Timiş suntem sacrificaţi pentru România.

Fac cu drag acest sacrificiu, aşa cum l-au făcut miile de timişoreni, în 1989, dar nu pot să accept şi niciunul dintre colegii mei nu acceptă să fim sacrificaţi, aşa cum am fost de fapt, pentru şantajul PSD. Timişul şi Timişoara nu vor fi păcăliţi. Oamenii din Timiş şi din Timişoara vor şti să aleagă. (…) Mi-am luat rămas bun de la colegii mei (…) pentru că pentru noi, cei de la Timiş, această demitere echivalează practic cu o excludere din Partidul Naţional Liberal, pentru că nu vom avea şansa să apărăm ideile unui proiect de dreapta, în jurul PNL, în judeţul nostru. Eu plec de aici de la București cu inima împăcată, că am făcut tot ce îmi stă în putință pentru timișenii care mi-au dat încrederea în 2020 și m-am lupta împotriva dictatelor de la București.

Îmi exprim speranța în continuare că flacăra Revoluției din Timișoara nu a murit, ci va continua, chiar dacă eu am fost singurul care a avut curajul să ia atitudine împotriva acestei nedreptăți care se face Timișului și Timișoarei”, a declarat Alin Nica.

Întrebat dacă își va da demisia din PNL, Nica a răspuns: „Nu vreau să iau decizii la cald, sub imperiul emoțiilor. E o decizie foarte grea, sunt membru PNL de 20 de ani. Sunt liberal și voi fi în continuare, indiferent de ce decizie voi lua. Vreau să mă consult cu familia, cu colegii mei din filială, cu cei care și-au pus încredrea în mine și voi vedea ce voi face pe viitor. Această decizie nu este pentru mine personal, ci despre Timișoara”.

Întrebat, de asemenea, dacă va candida în continuare, Alin Nica a afirmat că nu știe ce va face. „Vreau să merg să mă reculeg acasă și apoi voi lua o decizie”. Liberalul nu a exclus posibilitatea de a candida ca independent, dar a subliniat „că are şi alte opţiuni”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.