Alexia, adolescenta căreia medicii i-au reatașat brațele amputate, și-a lansat un videoclip

Alexia Tudose
Alexia Tudose. Foto: Captură YouTube

Alexia Tudose, adolescenta în vârstă de 15 ani care își pierduse ambele brațe în urma unui accident rutier, și care i-au fost salvate de medicii ieșeni, și-a lansat un nou videoclip muzical, primul după tragedia prin care a trecut.

Videoclipul se numește „Gândul” și a strâns peste 25.000 de vizualizări în numai o zi de la lansare.

Fata în vârstă de 15 ani, ce face parte din ansamblul folcloric „Flori de Măr”, se afla într-un autocar care se deplasa de la Botoșani spre județul Ialomița în noaptea de 16 spre 17 decembrie 2022, unde urma să participe la un spectacol.

La intrarea în orașul Pașcani autocarul s-a răsturnat iar mulți dintre pasageri au fost răniți. Alexia a fost rănită grav, pierzându-și ambele brațe. Din fericire, acestea au fost recuperate de fratele său, Eric, ce se afla și el în autocar.

Tânăra a ajuns apoi la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, unde a fost operată de mai multe ori la Secţia de chirurgie plastică. Prima operație, cea în timpul căreia i-au fost reatașate brațele amputate, a fost extrem de complicată și a durat 20 de ore. În operație au fost implicați 10 medici și 8 asistente.

Alexia a fost externată din spital pe 31 decembrie.

„Am emoții și știu că acasă o să fie cel mai bine. Ce-a trecut a fost, dar acum trebuie să văd ce va fi și trebuie să am o gândire pozitivă ca să pot să trec peste astea cu bine”, a declarat ea la ieșirea din spital.

Ulterior, ea a fost vizitată acasă, la Curtești, județul Botoșani, de Sidonia Susanu, medic primar de chirurgie, cea care a coordonat echipa care a reușit să îi reatașeze Alexiei brațele.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.