Alexandru Rafila: ”Guvernul liberal a pierdut controlul în ce privește pandemia”

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Nominalizat oficial de PSD pentru funcția de premier, Alexandru Rafila a contestat dur felul în care Guvernul a gestionat pandemia de COVID-19.

Rafila, care a intrat în Parlament sub sigla PSD, fiind și reprezentantul României la OMS, a criticat dur măsurile luate de guvernarea PNL și de ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

”El nu a înțeles un lucru de bază: ca să poți să controlezi lucrurile, trebuie să întărești sistemul de sănătate publică, ca să întrerupi transmiterea. Și lucrul ăsta, din păcate, nu s-a întâmplat în România. În ultimele două luni, Guvernul liberal a pierdut controlul în ce privește pandemia. Sistemul de îngrijire a pacienților, secțiile ATI, spitalele COVID, sunt suprasolicitate”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Alexandru Rafila a mai acuzat că datele statistice anunțate de Grupul de Comunicare Strategică nu sunt posibile, arătând cu degetul către scăderea capacității de testare și către atingerea capacității maxime a secțiilor de terapie intensivă.

”Există propuneri repetate care nu au fost luate în considerare. Comisia tehnică a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care face propunerile către Guvernul României, nu s-a întrunit de trei luni de zile”, a mai acuzat medicul Rafila.

În ultimele 24 de ore au fost depistate 6.460 de cazuri noi de SARS-CoV-2.

În total au fost realizate 30.246 de teste, ceea ce înseamnă că 21,3% dintre teste au fost pozitive.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.