Alex Găvan a cucerit Manaslu, al optulea cel mai înalt munte al lumii

alex_gavan
Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Alex Găvan anunţă că, pe 4 octombrie, a reuşit să cucerească vârful Manaslu (8.156 de metri) fără a folosi oxigen suplimentar.

„Just climbed MANASLU-8156m. NO Supplementary Oxygen. October 4th. Yesterday. 3,40 pm, Nepali time. HIMALAYAS. Ohhh yeaaahh!!!”, este mesajul postat de sportivul român pe pagina sa de Facebook.

Manaslu este un vârf din Himalaya nepaleză, în partea central-vestică a statului Nepal. Numele său se poate traduce prin „Muntele Spiritului”. În sanscrită, Manasa se traduce prin „suflet”.

Cucerit pentru prima dată de doi montagnarzi japonezi, Toshio Imanishi şi Gyalzen Norbu, vârful a fost escaladat pentru prima dată de un român în 2006, autorul performanţei fiind Horia Colibăşanu.

manaslu
Vârful Manaslu, Himalaya

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.