Ai o baie mică? Iată 7 trucuri de organizare pe care le poți pune în aplicare!

Sursa foto: unsplash.com

O baie mica e clar ca nu e cea mai convenabila. Nu permite prea multe variante de amenajare sau organizare, dar, adeseori, cu trucuri ingenioase, poti obtine rezultate foarte bune. Fiind vorba de un spatiu de dimensiuni mici, acest lucru te provoaca mai mult sa gasesti solutii creative si ingenioase pentru a-l organiza cat mai eficient. De aceea, trebuie sa acorzi atentie felului in care alegi piesele de mobilier. O sursă utilă de inspirație este motorul de căutare FAVI, unde poți găsi oferta a peste 200 de magazine de mobilă și decorațiuni.  

Iata mai jos cateva sugestii pentru amenajarea si organizarea unei bai mici.

  1. Profita de spatiu pe inaltime

Un aspect important in configurarea si organizarea unei bai mici este modul in care alegi si dispui obiectele de mobilier. Alege corpuri inalte, in locul unora dispuse mai mult pe orizontala, pentru depozitarea obiectelor pe care le folosesti in baie. 

  1. Foloseste mobilier de baie ingust 

O alta sugestie este sa alegi dulapuri inguste și lungi pentru depozitare. Pe langa unul inalt, poti alege si unul mai neconventional, de inaltime joasa si cu deschiderea în lateral, care poate fi plasat în imediata apropiere a vasului de toaletă. La acesta, pe una din lateralele sale inguste, poti insera un suport pentru rolele de hartie sau pentru peria de curatat toaleta.

  1. Acorda atentie culorilor

Acorda atentie in alegerea materialelor pentru mobilier sau faianta decorativa. Intr-o baie mica sunt recomandate culorile deschise, cu accente de culoare ici si colo, pentru a transforma spatiul intr-unul aerisit, dar cu aspectul dorit.

  1. Alege variante ergonomice pentru uscare

Acolo unde este posibil, inlocuieste un calorifer traditional cu unul inalt, tip spalier. Acesta nu ocupa spatiu mult si permite si uscarea rapida a prosoapelor. Daca nu este posibil, apeleaza la alte trucuri. Exista numerose variante de accesorii baie pentru uscare, de exemplu, suporturi pliabile pe roti sau uscatoare de rufe de perete, care se deschid doar in momentul utilizarii. Nici suporturile inalte de podea, pe care poti usca simultan cate trei prosoape, nu sunt de evitat. 

  1. Foloseste o cabina walk-in

Pentru a beneficia de cat mai mult spatiu util, alege o cabina de dus de tip walk-in, cu geamuri transparente si fara margini inalte. Aceasta va conferi eleganta baii si nu va incarca spatiul.  

  1. Alege mobilier suspendat.

Acolo unde e posibil, inlocuieste mobilierul clasic, de exemplu, dulapiorul de sub chiuvetă, cu un blat lung cu rafturi dedesubt. Piesele de acest tip permit depozitarea si organizarea foarte buna a prosoapelor, a accesoriilor sau a altor obiecte mici. Un mobilier suspendat face baia sa nu para aglomerata, si, in plus, permite intretinerea si curatarea foarte usoara. 

  1. Organizeaza cosmeticele in cosuri si cutii 

Cea mai la indemana modalitate de organizare, intr-o baie mica, este sa aranjezi si sa depozitezi obiectele pe care le folosesti pe categorii, in cutii sau cosuri din lemn sau bambus. Acest lucru va conferi spatiului un aspect ordonat si aranjat si va fi cea mai buna metoda de organizare pentru ca baia sa fie oaza ta de relaxare, curata, functionala si organizata, asa cum doresti.

Sursa foto: https://favi.ro/produse/p/suport-pentru-prosoape-onda-41-cm?v=396225

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.