Agricultorii au însămânțat sute de hectare cu o plantă care înlocuiește porumbul și este mult mai rezistentă la secetă

FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons

Seceta, care a afectat și România, i-a făcut pe mai mulți agricultori să se gândească la plante care să reziste cu mai puțină apă. Astfel, în județul Buzău, au fost însămânțate, în primăvară, aproximativ 900 de hectare de sorg, potrivit adevarul.ro.

Planta este o alternativă la culturile de porumb, grâu sau mei, iar cei care o apreciază sunt mai ales administratorii de ferme de porci.

Sorgului i se mai spune și „planta-cămilă” pentru că are nevoie de puțină apă și poate crește și în locuri în care mult plante nu pot supravețui.

„E o cultură care promite. Ăsta e pentru primul an, dar eu zică că dacă ar fi fost ploi era o cultură foarte bună. A rezistat foarte bine, frunza nu s-a sucit, are altă rezistență, mult mai mare”, a declarat fermierul Daniel Marin, pentru jurnaliștii de la Adevărul.

Un alt fermier spune că bobițele sorgului sunt exact ca porumbul și se pun în rețeta de urluială pentru animale, dar se pot da și simple.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.