Adolescenții, din ce în ce mai individualiști în relațiile de prietenie

În era telecomunicațiilor, adolescenții se simt din ce în ce mai singuri, comparativ cu acum două decenii, informează un studiu realizat de către University of Queensland din Australia.

Deși au toate premisele pentru a cunoaște mult mai ușor oameni noi, adolescenții au relații sociale superficiale și sunt din ce în ce mai individualiști.

Potrivit The Globe and Mail, care citează rezultatele acestui studiu publicat în Personality and Social Psychology Bulletin, schimbările economice ar putea fi cele care au determinat creşterea gradului de izolare în rândul tinerilor.

„Oportunităţile economice mai mari oferă indivizilor o mai mare libertate de acţiune în privinţa gestionării fondurilor proprii, o mai mare libertate de a decide cu cine să înceapă o relaţie sentimentală şi cu cine să se căsătorească, de a reduce influenţa rudelor şi de a le da oamenilor o mai mare autonomie, fapt care poate creşte individualismul”, au spus cercetătorii care au realizat acest studiu.

Studiul a inclus un eșantion de aproximativ 285.000 de liceeni americani și s-a desfășurat în perioada 1991-2012, pentru a afla cât de mult interacționează tinerii între ei. Schimbările economice sunt principala cauză pentru acest rezultat îngrijorător pentru specialiști.

Cercetătorii au descoperit că tinerii au din ce în ce mai puțini prieteni cu care să interacționeze, dar și o dorință mult mai mică de a-și face prieteni.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.